sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Nettikaupoista

Ajattelin laittaa tähän muutamia nettikauppoja, joista mulla itselläni on henkilökohtaisia kokemuksia.
Listasin hieman myös toimitusaikoja, postikuluja sekä maksutapoja.

Asos.com
Englantilainen
Naisille ja miehille
Vaatteita, kenkiä, laukkuja, asusteita
Postikulut n. 10-12e
Visa electron, paypall, luottokortit
+ todella laajat valikoimat
+ hintataso alk. alheinen
+ nopeat toimitukset, kotiovelle (noin 3-5 arkipäivää)
+ hyvä hakusysteemi

Olen tilannut Asokselta varmaankin noin 8 kertaa ja joka kerralla olen ollut tyytyväinen. Valikoimat ovat laajat ja hintataso on alken alhainen, mutta toki myös kalliimpiakin juttuja löytyy. Plussaa erinomaisesta haku systeemistä, missä saa esimerkiksi tietyn malliset hameet haettua tietyn värisinä. Nopeuttaa huomattavasti, jos etsii jotakin tiettyä!

Nelly.com
Ruotsalainen
Naiset, miehet, lapset, äitiys
Vaatteet, kengät, laukut, asusteet, kosmetiikka
Visaelectron, luottokortit, lasku, tili
Postikulut riippuvat maksutavasta, n. 7-10e
Toimitus lähimpään postiin
+ suht edullinen
+ nopeat toimitukset
+ tili mahdollisuus


 Olen tilannut Nellyltä muutaman kerran, yleensä aleista. Joskus teen löytöjä, mutta usein samoja vaatteita löytyy myös Suomesta kaupoista, joten valikoimat eivät niin sykähdytä. Usein kumminkin tarkistan, löydänkö täältä jotakin, josta koot ovat jo kaupassa loppuneet. Tili systeemi on myös toimiva.

Topshop.com
Englantilainen
Naisille, miehille
Vaatteita, kenkiä, laukkuja, asusteita, meikkejä
Postikulut n. 10e
Toimitus kotiovelle
Luottokortit, paypall
- korkeampi hintataso, kuin esim. H&M:llä
+ toimitus kotiovelle
+ nopeat toimitukset


Topshop kuuluu ehottomasti lempparikauppojeni top3. Ihastuin tähän ulkomailla asuessani ja harmittelen, ettei kyseisiä liikkeitä Suomesta ainakaan vielä löydy, onneksi nettikauppa sentään! Topshopin hintataso on toki korkeampi, kuin esimerkiksi H&M:n, mutta mielestäni vaatteet ovatkin laadukkaampia. Plussaa myös Petite-mallistosta, josta yleensä tilailen. On mukavaa, kun vaatteet kerrankin istuvat hyvin.

Victoriassecret.com
Usa:lainen
Vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa
Tuotteet joutuvat tulliin -> verot
Toimitus suomeen n. 8-14pv
Luottokortit, paypall

Olen kerran tilannut täältä. Silloin tilasin muutaman mekon, bikineitä sekä alusvaatteita, tästä tosin on aikaa jo pari vuotta. Ainakin silloin koin tilaamisen hankalaksi ja se vaati rekisteröitymisen. Koska tuotteet tulivat Yhdysvalloista, joutuivat ne tottakai vielä tulliinkin, josta ne sitten piti noutaa ja maksaa verot. Muistan, että vaikka tuotteet olivatkin alessa, tulivat ne silti suhteellisen kalliiksi. Mekot eivät myöskään olleet erityisen laadukkaita, eivätkä vastanneet kuvia ja siten odotuksia. Bikinit ja alusvaatteet olivat hyviä, mutta aivan yhtä kivoja löytyy Victorias Secretin tytäryhtiöltä: La Senzalta, jonka liike Suomestakin löytyy.

Blue-tomato.com
Katu- ja laskettelumuotia, varusteita
Naisille, miehille, lapsille
Luottokortit
Postikulut n. 12e
Toimitus n. 7-10pv
+ todella laajat valikoimat
+ alhaisemmat hinnat, kuin Suomessa


Yleensä poikkiksen kansa tilailemme täältä mm. lasketteluvaatteita sekä huppareita ja t-paitoja. Hinnat ovat alhaisemmat, kuin Suomessa ja esimerkiksi lasketteluvaatteissa valikoimat ovat todella laajat. Täällä on usein myös laajat alet.

Caliroots.com
Ruotsalainen
Naisille ja miehille
Vaatteita, kenkiä, asusteita
Postikulut 8-10e
toimitus kotiovelle
+ edullisemmat hinnat, kuin Suomessa
- miehille huom. laajemmat valikoimat, kuin naisille


Myös täältä tilaillaan poikkiksen kanssa. Ite löyän yleensä t-paitoja, takkeja yms, ja poikkis sitten t-paitoja, farkkuja ja huppareita. Miinusta kuitenkin siitä, että pojille valikoimat on huomattavasti laajemmat, kuin tytöille.

Natureshop.co.nz
Englantilainen/uusiseelantilainen
Huom! Suomeen toimitus molemmista paikoista, mainitaan aina tuotteen kohdalla!
Mikäli tuote tulee Uudesta-Seelannista, tuotteet joutuvat yleensä tulliin. Natureshop maksaa tullimaksut, jos niistä lähettää heille laskun
Postikulut sisältyvät jo tuotteiden hintoihin
Paypall, luottokortit
+ suomea alhaisempi hintataso
+ laajat valikoimat emuja
toimitus kestää noin 8-14pv


Tilasin täältä ensimmäistä kertaa viime syksynä ihka ensimmäiset Emuni. Nettikauppaa oli helppo käyttää ja toimitus taisi kestää noin viikon, vaikka Uudesta-Seelannista tulivatkin. Omani joutuivat tulliin (kaikille näin ei kuulemma ole käynyt) ja annoin sitten huolitsija yrityksen tullata ne puolestani ja ne tuotiin mulle sitten töihin suoraan ja perässä tuli lasku, jossa olivat sitten nuo tullitkin. Jouduin tulleja makselemaan reilut 20e, joka ei kumminkaan tuntunut pahalta summalta, sillä kengät olivat huomattavasti halvemmat kuin Suomessa. Natureshop olisi maksanut nämä tullit vielä kaiken lisäks, mutta en jaksanut ruveta lähettelemään tuota laskua sitten heille. Kannattaa muuten huomata, että heillä lasten koot ulottuvat kokoon 36 asti ja näissä koot ovat reilut. Itse tilasin omaa kokoa, 35, ja olisi pitänyt ottaa koko 34. Karva antaa sen verran myöten kumminkin.


Lookfantastic.com
Englantilainen
Kosmetiikkaa, hiusjuttuja
+ paljon alhaisemmat hinnat, kuin esim. Suomessa
+ paljon tuotteita, joita ei saa Suomesta
postikulut riippuvat tilattavien tuotteien määrästä
tuodaan kotiovelle


Olen tilannut täältä kerran ja ollut kovin tyytyväinen. Tuotteet ovat täällä huomattavasti halvempia, kuin Suomessa. Esimerkiksi oma Redken tilaukseni (shampoo, hoitoaine + jätettävä hoitoaine) maksoivat alle 30e postikuluineen, kun Suomessa esim. tuo jätettävä hoitoaine maksaisi hieman alle 40e yksinään.
Redken tilaus


Nike.com
Kansainvälinen nettikauppa, Suomeen toimitukset tulevat Saksasta
Urheiluvaatteita, tennareita, laukkuja
Naisille, miehille, lapsille
Maksu etukäteen Niken tilille (tilisiirto), luottokortit
Toimitusaika 7-10pv, NikeID noin 4vk
+ paljon tuotteita, joita ei Suomesta saa
+ laajemmat kokovalikoimat kuin Suomessa (esim tennarit)
+ NikeID, tee itse omat tennarisi


Täältäkin olen tilannut useasti. Ennen kuin omistin luottokortin, tämä oli paikka, josta pystyi tilamaan tilisiirrolla, eli heti kun maksu näkyi heidän tilillään, lähti toimitus eteenpäin. Olen myös tehnyt useat omanlaiset tennarit tuon NikeID:n avulla ja tykännyt kovasti. NikeID:ssä tosin toimitusajat ovat yleensä olleet siinä kuukauden luokkaa. Plussaa myös siitä, että koko haarukka on heillä laajempi, kuin Suomessa.

kuvat: asos.com, natureshop.co.nz, victoriassecret.com, topshop.com, nike.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti